שמעתם רבות על שירות ניהול נכסים ולא בדיוק הבנתם במה מדובר? תנו לנו לעשות לכם סדר בבלגן. בכתבה הבאה, תוכלו למצוא מידע על ניהול נכסים, מה כלול במסגרת השירות, כמה עולה השירות ופרטים רלוונטיים נוספים.
הכתבה בשיתוף עם חברת rep – חברת השתתפויות בנכסים.
כמה מילים על ניהול נכסים
השירות ניתן על ידי מתווך שעוסק בתיווך וגם בניהול נכסים או על ידי חברות המתעסקות בתחום. השירות כולל מציאת שוכרים שמתאימים לכם, יצירת קשר עם שוכרים וגבייה של תשלומי שכירות וכמו כן טיפול בתקלות שיש בנכס (נחדד ונאמר שמי שמספק את שירות ניהול הנכסים, אחראי על מציאת בעלי מקצוע שיתקנו את התקלות. מה שכן, מבחינת התשלום, הוא באחריות בעל הנכס). השירות לא כולל עריכת חוזים, דיווח לרשויות ומיקסום רווחים תוך השקעה מינימאלית בנכס. אגב, אם מדובר על נכסים מסחריים, אז מנהל הנכס ישאף למקסם את הרווחים.
מתווך או חברת ניהול נכסים – מה עדיף?
יש יתרון בולט ומשמעותי לניהול נכס על ידי חברה והוא שמדובר על תחום התמחותה העיקרי. כלומר זהו העיסוק הבלעדי שלה וזאת בשונה ממתווך שעוסק גם במכירת דירות. מנגד, מתווך מתוקף תפקידו, מנהל מעט נכסים ועל כן סביר להניח שתקבלו אצלו יחס אישי יותר מאשר שתקבלו אצל חברה לניהול נכסים המנהלת המון נכסים. כמו כן, על מנת לעזור לכם בהתלבטות במי לבחור, עליכם לזכור שחברות ניהול נכסים מתעסקות בניהול של נכסים מסחריים וגם דירות להשקעה ולעומתן, יש את המתווכים מתעסקים בעיקר בדירות להשקעה. נסו להחליט מי מתאים לכם יותר על פי סוג הנכס.
דבר נוסף שיש לשים לב אליו ולא משנה אם בחרתם לקחת את השירות ממתווך או מחברת ניהול נכסים, הוא שיש לערוך הסכם ניהול מפורט בו יוגדר מה שתקבלו במסגרת השירות וכמו כן התשלום. לשם כך, מומלץ להיעזר בעורך דין שיוודא את תקינות ההסכם.
כמו כן, מומלץ מאוד לבדוק שהמתווך או החברה פעילים המון זמן בתחום ושיש עליהם המלצות טובות. אפשר גם לבקש לדבר עם לקוחותיהם וכך לשמוע ממקור ראשון האם הם מרוצים מהשירות שהם מקבלים או לא.
כמה מילים על מחיר ניהול נכסים
יש 2 אופציות פופולאריות לתמחור דמי הניהול והן:
-אופציה ראשונה היא תשלום באחוזים. התשלום יהיה אחוז מסוים מהשכירות השנתית.
-אופציה שנייה היא סכום קבוע. הסכום ינוע מ-150 ועד 300 שקלים ולעיתים גם יכלול תשלום נוסף בגובה חודש שכירות אחד.
לגבי המחיר, חשוב לציין מספר דברים:
-המחיר מושפע מאוד מסוג הנכס וכמובן גם מהקשיים הכרוכים בניהול הנכס.
-עמלת ניהול נכסים נגזר מההכנסות שהנכס מניב. אגב, אם מנהל הנכס לא הצליח למצוא שוכרים והנכס נותר ריק, הרי שהוא לא יקבל שום עמלה.