אוכל

איך להכין אורז מושלם בכל פעם

אורז הוא אחד המאכלים החשובים ביותר במטבח האסייתי. זהו מזון עיקרי ליותר ממחצית מאוכלוסיית העולם, ומהווה מקור חשוב לפחמימות, חלבונים וויטמין B. אורז הוא גם חלק מרכזי בתרבויות אסייתיות רבות. ישנם סוגים רבים ושונים של אורז המשמשים בבישול: אורז ארוך, אורז קצר, אורז חום, אורז בר, אורז בסמטי, אורז הודי, אורז פרסי ועוד. לכל סוג יש מרקם ופרופיל טעמים ייחודיים משלו.

מה זה אורז "מושלם"?

האורז המושלם צריך להיות רך, אוורירי ובעל איזון נכון בין לעיסה לדביקות. זה לא צריך להיות קשה מדי או עיסתי מדי. לאורז האידיאלי יש כמות מסוימת של דביקות כך שהוא יכול להיאחז היטב ברטבים מבלי להתפרק לבלגן דביק.

טכניקות הכנת אורז וטיפים לבישול

אורז הוא מזון בסיסי במדינות רבות, וישנן דרכים רבות ושונות לבשל אותו. אחת השיטות הנפוצות ביותר היא להרתיח אורז בסיר מים. ישנן שיטות נוספות בהן ניתן להשתמש, כגון אידוי או בישול במיקרוגל.

איך מכינים אורז אחד אחד?

-מטגנים את האורז במעט שמן קנולה או שמן זית, עד שהגרגירים כולם מכוסים בשמן ומשנים את צבעים. הטיגון הוא סביב ה-5 דקות.

-מוסיפים כוס וחצי מים חמים (עבור 1 כוס אורז) ומביאים לרתיחה. לאחר שיש רתיחה, מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר. לא פותחים את הסיר בזמן הבישול.

-מבשלים את האורז על להבה נמוכה במשך 15 עד 20 דקות ועד שהמים התאדו. מכבים את האש ומשאירים את האורז בסיר המכוסה למשך 15 דקות.

-לאחר 15 דקות, פותחים את הסיר ועם מזלג, מאווררים קלות את האורז.

מתכון לסושי

אחת מבין המנות הפופולאריות שמכינים עם אורז היא מנת הסושי. אין ספק שהאורז מככב בה. אז איך מכינים סושי?

עבור הכנת האורז תצטרכו: 4 כוסות אורז עגול לסושי, 1/2 כוס חומץ אורז, 3 כפות סוכר, 1 כפית מלח ו-5 כוסות מים.

איך מכינים את האורז לסושי?

-מביאים לרתיחה עדינה, חומץ סוכר ומלח. מערבבים עד להמסה מלאה של הסוכר.

-משרים את האורז עם מים ומסננים עד שהמים יוצאים צלולים.

-מכניסים את האורז לסיר יחד עם 5 כוסות מים. מביאים לרתיחה. לאחר שיש רתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 15 דקות.

-מכבים את האש ולא פותחים את המכסה. מחכים 15 דקות.

-מעבירים בזהירות את האורז לקערה גדולה ומוסיפים את התערובת של החומץ, הסוכר והמלח.

-מערבבים את האורז עם התערובת בתנועות קיפול. כאשר האורז הגיע לטמפ' החדר, הוא מוכן למילוי הסושי.

מכינים את המצרכים הבאים:

אצות נורי, מלפפונים, גזרים, אבוקדו ואצות נורי.

בנוסף, יש צורך גם במחצלת לסושי וניילון נצמד

ניגשים להרכבת הסושי:

-יש לעטוף את מחצלת הסושי בניילון נצמד.

-יש להניח אצה על המחצלת. עליה יש להניח שכבה דקה של אורז. את הירקות יש להניח בחלק של האצה שקרוב אלינו. לאחר מכן, יש לגלגל את האצה עם האורז והירקות, עד שמגיעים לקטע של האצה שאין עליו אורז.

-מורחים מעט מים על הקטע הזה וממשיכים בגלגול.

-את הרול שנוצר, חותכים ל-8 חלקים שווים. כך ממשיכים עם האצות הנוספות.

-מגישים את הרולים עם ג’ינג’ר משומר, רוטב טריאקי ורוטב סויה.

אולי גם תאהב